Tre næringer skal skyte fart i distriktene

Her er Statsminister Erna Solberg (H) fotografert utenfor hovedkontoret på Elverum ved et tidligere besøk i Glommen.

Arendalsuka: Regjeringen mener disse tre næringene har potensial til å gjøre Norge mindre avhengig av oljeøkonomien, skriver nationen.no.

Mandag møtte statsminister Erna Solberg et fullsatt pressekorps på en av restaurantene i Arendal – som en av de første programpostene under Arendalsuka. Der gjorde hun opp status for Distrikts-Norge like før lokalvalget.

Tre næringer

Solberg peker ut tre næringer hun mener blir viktige når framtidens arbeidsliv i distriktene skal bygges. Den første er sjømat.

– Verdien av norsk sjømateksport har aldri vært høyere. I 2018 endte eksportverdien på 99 milliarder kroner. Det innebærer en vekst på omtrent 60 prosent fra 2013, skryter Solberg.

Hun mener fiskeri og havbruk er særlig viktig for Nord-Norge.

– Derfor er regjeringens politikk for havbruksnæringen en viktig del av vår distriktspolitikk, sier hun.

Næring nummer to er skog

– Det er ikke veldig lenge siden dette var en næring med store utfordringer. Nå er næringen særlig viktig for Innlandet og Trøndelag. Dette er en konsekvens av utviklingen her hjemme, men også økt etterspørsel fra utlandet. Med økte klimakrav øker trebaserte produksjoner sin attraktivitet, og industrien etterspør løsninger hvor tre kan spille en større rolle, sier statsministeren.

Den tredje næringen hun trekker fram er den maritime næringen, særlig på Vestlandet

– Innovasjonskraften til vår maritime næring er enormt stor, mener Solberg.

Artikkelen leser du her