Øker tilskuddet til å bygge landbruksbygg i tre

 

Det var Per Skorge og Norges Skogeierforbund som spilte inn forslaget før jordbruksforhandlingene startet.

Staten og jordbruket er enige om at de vil øke tilskuddet til å bygge driftsbygninger i tre, skriver Nationen.

I tilbudet fra staten under årets jordbruksforhandlinger skriver de at det innføres et ekstra tilskudd ved investering i landbruksbygg i tre på inntil 20 prosent av ordinært innvilget tilskuddsbeløp. Den totale rammen for støtte til driftsbygninger i tre kan overskride kronetaket med inntil 400 000 kroner slik at trebruk stimuleres også i de større prosjektene. Ordningen er i første omgang tenkt å vare i tre år for å få fart i byggingen i tre.

– Skikkelig artig

Det står i tillegg at den totale rammen for støtte til driftsbygninger i tre kan overskride kronetaket med inntil 400.000 kroner. Dette slik at også de største byggeprosjektene i landbruket kan bli bygget i tre.

Det var Norges Skogeierforbund som spilte inn dette forslaget i forkant av jordbruksforhandlingene.

– Dette var skikkelig artig. Det er flott at både jordbruket og staten ønsker dette velkommen. Det er veldig oppløftende, sier den tidligere generalsekretæren i Norges Bondelag og nåværende administrerende direktør i Norges Skogeierforbund, Per Skorge til Nationen.

Les mer på nationen.no