Glommen ble kåret til Årets bedrift i Elverum for 2017

– Det var tre sterke kandidater som ble plukket ut til finalerunden med dybdeintervjuer og her kom man ikke utenom Glommen Skog SA, sa Nordeas Nils O. Øverby (th) til Glommensjef Gudmund Nordtun.

Kåringen ble først bekjentgjort under en uoffisiell markering for ansatte på hovedkontoret litt tidligere i dag, mens den offisielle overrekkelsen fant sted på Scandic Elgstua i ettermiddag.

Nordeas Nils O. Øverby viste til stort engasjement rundt årets kåring. Av de 40 innkomne forslagene var det 12 som tilfredsstilte kravene til utmerkelsen. I statuttene heter det at prisen skal være en anerkjennelse til bedrifter og andre virksomheter som har bidratt til å fremme næringslivet i Elverum. Blant det som vurderes, er kvalitet, vekst, utvikling og innovasjonsevne.

– Det var tre sterke kandidater som ble plukket ut til finalerunden med dybdeintervjuer og her kom man ikke utenom Glommen Skog SA. Dette er Elverums største selskap, eneste milliardkonsern og størst målt i resultat før skatt i 2017. Glommen pekte seg også ut ved å være en tydelig aktør som tar en sentral rolle i fylkets næringsutvikling, sa Øverby.

Årets bedrift i Elverum 2017. Etter den uoffisielle markeringen med kake til Glommens ansatte tidligere i dag, ble fat av lokal kunstner og diplom delt ut på den offisielle markeringen i ettermiddag.

Varaordfører Arnfinn Uthus oppsummerte juryens begrunnelse og avsluttet med at dette er en pris som blir lagt merke til og som synes i lokalmiljøet hvor blant andre Glommen har bidratt til at Elverum fremstår som skoghovedstaden.

Deler ut to priser i år

Nils O. Øverby i Nordea kunne fortelle at prisen ble delt ut første gang i 1993 og at en arbeidskrevende samlokalisering av Nordea i perioden 2017 – 2018 gjorde sitt til at prisen ble forskjøvet i tid. For å komme på tur igjen lovet Øverby at kåringen av Årets bedrift 2018 skjer til høsten.

– Dette var så moro at vi håper på å bli nominert for 2018 også, avsluttet adm. dir. Gudmund Nordtun sin takketale

Juryen har bestått av Nordeas Nils O. Øverby, fungerende Elverumsordfører Arnfinn Uthus, Tone Lien i Elverumregionens Næringsutvikling, Per Ottar Walderhaug fra Innovasjon Norge, Hans J. Børresen fra HeB Consulting og Knut Wold fra Østlendingen.