Ny personlig rekord for Glommen-ansatte Pål Agnar under motorsag-VM

Fredag morgen braket motorsag-VM løs for de norske landslagsutøverne på Lillehammer.

Pål Agnar Tveitan (25) fra Kodal i Vestfold er deltaker på det norske B-landslaget.

Pål Agnar Tveitan (25) fra Kodal i Vestfold er deltaker på det norske B-landslaget. Første VM-øvelse for landslaget var felling som foregikk utenfor arenaen i Håkons Hall, etterfulgt av de tekniske øvelsene som foregikk innendørs.

I felling skal utøveren felle en 18 meter høy stokk, og treffe en siktestolpe i løpet av 3 minutter. Her er det presisjon på millimeternivå som gjelder.

– Fellinga gikk teknisk veldig bra, men dessverre ble det 98 cm bom, som er litt for mye, sier Pål Agnar Tveitan.  – Sammenlagt er det derfor over og ut, så nå må jeg går for gode plasseringer på enkeltøvelser. Glemme fellinga, jobbe videre og framover, legger Tveitan til.

Tveitan forteller at de tekniske øvelsene gikk bedre, spesielt øvelsen over- og underkapp.

– Over- og underkapp gikk veldig bra til å være meg, med ny pers på 197 poeng. Så det er jeg storfornøyd med, sier en blid Tveitan.

I morgen, lørdag, er hviledag for Vestfold-gutten. Søndag skal han derimot i ilden igjen, med både kvisting og lagkonkurranse.

– Lagkonkurransen blir moro, det er en kul øvelse med høy fart. Kvisting blir utfordrende og spennende, men også dette er en øvelse jeg liker godt, avslutter Tveitan.

Fredag morgen braket motorsag-VM løs for de norske landslagsutøverne på Lillehammer.

FAKTA:

Motorsag-VM arrangeres i Håkons Hall på Lillehammer 2.-5.august 2018. Vertskap er det Internasjonale forbundet for motorsagmesterskap (ialc) og Norges Bygdeungdomslag (NBU).

Mesterskapet har ikke blitt arrangert i Norge siden 2000, og samler om lag 130 deltakere fra 28 ulike land for ulike actionfylte konkurranser med motorsag. Deltakerne er delt i klassene elite, U24 og kvinneklasse. Totalt konkurreres det i 6 ulike øvelser, med grenseire i hver øvelse.
Sammenlagtvinneren i hver klasse blir Verdensmester i motorsag.

Mer informasjon om arrangementet: www.wlc2018.com

Kontaktinformasjon: Gunn Jorunn Sørum, presseansvarlig Motorsag-VM 2018. Tlf: 934 05 255