Sommerværet gir stor skogbrannfare

Det fine sommerværet med lite regn og høye temperaturer gjør at yr.no melder om stor skogbrannfare i store deler av landet.

– Vi har varslet våre entreprenører om at størst mulig aktsomhet legges til grunn i områder med høyt farenivå, sier skogsjef Per Skaare.

Alle som utfører arbeide i skogen for Glommen, som skogsmaskinentreprenører, skogsmaskinsjåfører og skogsarbeidere med ryddesag, har et selvstendig ansvar for å vurdere skogbrannfaren og på eget initiativ avslutte pågående arbeide om man vurderer skogbrannfaren til å være for høy i forhold til det arbeide som utføres.

– Våre ansatte og entreprenører er kjent med de forholdsregler som gjelder for arbeide i skogen, og alle er informert om at det på kort varsel kan komme melding om full stopp for all skogsdrift, sier skogsjef Per Skaare.

Til skogbrannindeksen