Jakter fortsatt alternativer til konkurs

Styreleder Christen Sveaas jakter fortsatt på en løsning som kan redde Norske Skog asa fra konkurs, skriver DN i dag.

Den 23. november overrasket investor Kjell Inge Røkke alle med å kaste seg inn i kampen om Norske Skog. Røkkes inntog kom etter at den tradisjonsrike papirprodusenten hadde vaklet på konkursens rand i månedsvis.

Det Røkke-kontrollerte investeringsselskapet Aker har alliert seg med Norske Skogs største långiver, Oceanwood, og vil i samarbeid med dette fondet fremtvinge en konkurs i det børsnoterte toppkonsernet Norske Skog asa.

Planen til Aker og Oceanwood er å kjøpe Norske Skogs papirfabrikker billig og uten gjeld i det påfølgende konkurssalget.

Gir ikke opp håpet

Siden den gang har det blitt stille. 12 dager har gått uten at det er blitt meldt om noen fremgang i prosessen med å melde oppbud. Selskapets største aksjonær og styreleder, Christen Sveaas, ønsker ikke å svare i detalj på hva selskapet og styret arbeider med. Men han slår fast at det fortsatt jobbes med å lete etter en løsning som kan redde det børsnoterte konsernet fra konkurs.

Les mer på dn.no

Foto: Berit Sanness