Rekord-ordre til Moelven Multi3

Moelven leverer 25 trailerlass med Iso3 til Campus Ås, som er historiens største samlede utbygging i universitets- og høgskolesektoren.

Totalt seks mil med Iso3-stendere dekker samtlige yttervegger i de åtte byggene.

Høsten 2020 flytter 690 studenter og 855 ansatte ved Veterinærhøgskolen og Veterinærinstituttet inn i splitter nye lokaler på Campus Ås. Det komplekse byggeprosjektet er i full gang.

– Dette er det mest teknisk avanserte byggeprosjektet vi har hatt. Det er unikt i sitt slag, så det finnes ingen referansebygg som har en tilsvarende samling med avanserte laboratorier, forteller prosjektdirektør Erik Antonsen i Statsbygg, som er byggherre for prosjektet.

Kostnadsrammen er på svimlende 6,4 milliarder kroner. Byggene vil stå ferdig innredet i 2019, og så følger ett år med testing og verifisering før studenter og ansatte fra Veterinærhøgskolen og Veterinærinstituttet kan flytte fra dagens lokaler på Adamstuen i Oslo og til Campus Ås. Det nye bygningskomplekset er tegnet av ØKAW Arkitekter og danske Henning Larsen Architects, og totalt har 35 arkitekter vært involvert.

Mer om rekordordren leser du her

Se filmen fra byggeprosjektet

Foto: Sverre W. Koch