Norske Skog ber regjeringen om økonomisk støtte

Norske Skog har bedt Næringsdepartementet om inntil 140 millioner kroner i årlig støtte for å bedre rammevilkårene for det kriserammede papirkonsernet.

Christen Sveaas presenterte fire tiltak for næringsminister Monica Mæland (H) på et møte 31. august – bare åtte dager etter at han ble ny styreleder i selskapet, skriver Dagens Næringsliv.

– De fire forslagene var ikke min idé, dette er saker selskapet har hatt dialog med departementet om i lengre tid. Da jeg ble ny styreleder, syntes jeg det var på sin plass å minne departementet om sakene. De er meget viktige for selskapets konkurransesituasjon, men er uavhengig av refinansieringen, sier Sveaas.

Fire tiltak

Ett av tiltakene som Sveaas, konsernsjef Lars P. S. Sperre og kommunikasjonsdirektør Carsten Dybevig peker på, er å fjerne elavgiften for treforedlingsindustrien. Dette vil alene kunne spare Norske Skog for 15–20 millioner kroner per år.

Frist på onsdag

Norske Skog sliter med enorm gjeld etter oppkjøp i utlandet for 10–20 år siden og har konkursspøkelset hengende over seg. I flere uker har kreditorgruppene sittet i intense forhandlinger for å bli enige om en såkalt restruktureringsplan som kan redde det tradisjonsrike industriselskapet.

Forrige onsdag var endelig et flertall av obligasjonseierne og aksjonærene enige om en redningsplan, men fortsatt må flere si ja for at den skal bli en realitet. Den endelige fristen for å godta planen som nå ligger på bordet, er førstkommende onsdag klokken 17.

Artikkelen leser du på nationen.no