Glommen er vertskap for Elgfestivalens skogdag fredag 1. september

I år er temaet markberedning – bra for skogen og bra for elgen!

– Markberedning får fart på ny foryngelse. Ved markberedning blottlegges mineraljorda og det lages en god plante og spireplass. Hvordan og når vil Christian Svenkerud fortelle mer om, mens Rolf Kvile vil snakke om tettere markberedning for produksjon av elgmat, forteller regionsjef Sverre Holm som står bak skogdagen.

Demonstrasjon i felt

Det blir demonstrasjon av markberedning i felt. For de som er spesielt interessert i «hardware» kan vi nevne at vi får se et lassbærermontert markberedningsaggregat med mulighet for såing. Ola Grønness stiller med et nytt markberedningsaggregat for gravemaskin. Aggregatet som både markbereder og hauglegger heter Karl-Oscar.

– Vi ønsker velkommen til en god diskusjon om teknikk og den perfekte plante- og spireplassen, og selvfølgelig noe å bite i, sier regionsjefen.

Tid : 1. september kl.10.00 – 13.00
Sted: Tangfallet, nord for Galåsen

Vegbeskrivelse: Kjør til Østby, fortsett på Fv 564 mot Galåsen, etter ca 6 km kommer du til veg merket skogdag, følg merkingen ca 1 km.

Velkommen til Norsk Elgfestival i Trysil

 31. august- 3. september arrangerer  Trysilvassdragets Skogeierlag Elgfestival i år for 4. gang!

– Trysil kan å skilte med sykkel, rafting, stier for korte og lange turer og et sentrum som denne helga yrer av liv. Vi har en markedsplass du kan gjøre gode jaktkupp, og møte andre jakt og friluftsinterreserte.  Det gode været er bestilt for lenge siden 😉

Mye å oppleve

Dronning Sonja kommer for å motta Trysil-Knut prisen, og vi håper at du også får med deg elgsafari, flåing og partering av elg, Jugarbua Trysils variant av rorbua og restauranter som byr på elg på menyene for å nevne noe.

Jonas Fjeld og Ole Paus har konsert i Hagelund lørdagskvelden, og Trysil Mandskor med Roar Engelberg holder konsert i Trysil kirke søndag. Billetter og informasjon finner du i denne linken.

Inviter med deg kjente

– Vi håper du setter av helga, tar med jaktlaget, familien eller vennegjengen til Trysil og skaper gode minner sammen, sier en av festivalsjefene, Synnøve Galaasen Olsen.

Du kan lese mer om Elgfestivalen og programmet her.

Overnatting og andre tilbud du finner i Trysil kan du lese om her.