Satser 250 millioner på at alle gode ting er tre

Splitkon as har hentet inn 250 millioner kroner for å satse på produksjon av massivtre.

Daglig leder Morten L. Johansen og styreleder Michael S. Norum i Splitkon fått med seg flere investorer på laget, og satser 250 millioner kroner på en ny fabrikk på Åmot i Modum kommune i Buskerud som skal produsere massivtre (Cross Laminated Timbe – CLT). Dette er krysslimte trekonstruksjoner.

Foretrekker massivtre

Den globale veksten i bruk av trekonstruksjoner i større byggeprosjekter har vært enorm de siste årene.

– Dette vokser i Europa, det vokser i Asia og det vokser i Amerika. Det er en enorm global interesse for å bygge med tre, sier Johansen. – Å bruke tre til større og høyere bygg blir mer populært, og er både raskere og mer bærekraftig.

Også i Norge har flere og flere entreprenører satset på treverk når større bygninger skal reises.

Vil ikke love bort arbeidsplasser

CLT er plater som brukes til vegger og gulv. De kan være opptil 16 meter lange og tre meter brede. Produktene leveres ferdig til montering på byggeplassen, og egner seg til etasjebygg. Anlegget som skal bygges på Åmot vil være det største i Skandinavia, og det eneste i Norge som produserer CLT  i et så stort format, ifølge Johansen og Norum.

Byggingen av den nye fabrikken starter i høst. Ifølge Johansen skal det ta åtte til ni måneder før fabrikken står klar. I løpet av 16 måneder starter de opp med produksjon.

Gledelig

– Vi gleder oss over at flere ser muligheter i satsning på økt bruk av tre, sier skogsjef i Glommen Per Skaare.

Les mer på dn.no