Det blåser opp til trevind

Slik ser Statens vegvesen for seg ei Mjøsbrua i tre.
Foto: Statens vegvesen

Etter noen år med motvind og utfordringer, kan det virke som om vindretningen har snudd for treindustrien i Norge, skriver magasinet Treindustrien på lederplass.

Tre er ikke bare blitt trendy og populært, flere har også fått opp øynene for at tre er det mest miljøvennlige – og ikke minst at tre kan benyttes i langt større byggverk enn tidligere.

Mange ristet nok oppgitt på hodet da daværende landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum for snart fire år siden tok initiativet til et FoU-prosjekt for å utrede muligheten for å bygge en ny firefelts Mjøsbru i tre. Nylig kom konklusjonen: Jo, det er fullt mulig. Og det er bare marginalt dyrere enn å bygge en tilsvarende bru i betong.

En slik positiv blest om tre som materiale vil selvsagt føre til ringvirkninger for resten av treindustrien. I sum skaper dette en optimisme og en tro på at norsk treindustri kan nyte godt av trevinden som blåser over landet.

Hele lederen leser du på trenytt.no