Flere søkere til skogfag

Skogfag er det mest ettertraktede landbruksrelaterte skolefaget, viser tall fra Samordnet opptak.

Det er 20 prosent flere som har landbruksfag som sitt førstevalg i 2016 enn det var i 2015. Ifølge Samordnet opptak har antall søkere med landbruksrelaterte fag som førstevalg økt fra 385 søkere i 2015 til 461 søkere i 2016. Skogfag er mest populært og har alene 292 søkere, hvorav 42 har det som førsteprioritet.

– Ungdommen tror på en framtid i skogbruket. Ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)  har skogfag for andre året på rad lange ventelister. Og det er jobb å få, åtte av ti av årets mastergradsstudenter har allerede fått jobb i skogbruket. Skogbruket har fått den posisjonen det fortjener som en interessant framtidsnæring, sier organisasjonssjef Ivar Stuve.