Glommen tok sølv i fløterkonkurransen

Helgas VM-konkurransen i Tømmerfløting ble et spennende oppgjør mellom fire lag som fulgte hverandre tett helt fram til målstreken.

Glommen var forhåndsfavoritter og regjerende verdensmestere, men måtte se seg slått av studentlaget fra skoglinja ved NMBU i finalen.

– Konkurransen hadde hardnet betraktelig til i år. Hele åtte lag stilte til start. GM Skogsdrift, Deset biff- og tømmer, Lervang og Glommen deltok i fjor, mens studentlaget Tømmerdalen, Mjøsen Skog og de to svenske lagene Timber og Coffe var debutanter. Samtlige lag leverte gode resultater og var reelle konkurrenter helt fram til finalen, sier Glommens lagleder Ingar Brennodden.

Starten gikk på fredag

Første del av konkurransen var tømmerfløtingen i Tverrena på fredag ettermiddag. Hvert av lagene skulle fløte fem tømmerstokker merket med lagets farge 1,5 kilometer nedover elva til de ble fanget opp av ei lense. Lagene ble sendt ut i to puljer på fire lag. Først til å dra stokkene i land ved lensa ble Tømmerdalen, Mjøsen fikk sine stokker på land som lag nummer to, mens Glommen tok tredjeplassen.

Øvelsene på lørdag var tenning av kaffebål og koking av vann på kortest mulig tid før lagene skulle ut og løpe på tømmerstokker, ro ut til ei bøye, vende og ro tilbake til land. Samtlige lag holdt veldig godt følge. Før finalen var det tre lag med 25 poeng, og det måtte finregning til for å finne ut hvilke lag som skulle ut i bronsefinale og finale.

Til finalen med knappe marginer

Glommen som ikke hadde topplassering i noen av øvelsene, men lå jevnt på andre og tredjeplasser, hadde marginene på sin side og kom seg til finalen sammen med Tømmerdalen. Deset biff og tømmer og Lervang møttes til bronsefinale.

Finaleoppgaven var en reprise på den siste øvelsen. I følge Glommens lagleder var taktikken ganske enkelt å holde moralen oppe. Laget hadde stor respekt for motstanderens svært gode resultater i samtlige øvelser.

En litt dårlig etappe førte til at Glommen lå 30 sekunder etter Tømmerdalen før finalen.

– Dette forspranget klarte vi ikke å hente inn og vi måtte se oss slått av studentene fra NMBU som var først over mållinja. Litt ergerlig selvfølgelig, men en vel fortjent seier til studentene, sier Ingar Brennodden.

Sølvguttene! Fv Ole Erik Dufseth, Simen Bredvold, Dag Svendsberget og Knut Håkon Ouren
Sølvguttene! Fv Ole Erik Dufseth, Simen Bredvold, Dag Svendsberget og Knut Håkon Ouren.
Fløterkonkurranse2
Det svenske laget Timber i aksjon.
Fløterkonkurranse3
Heiet på Glommenlaget, fv Anne-Birthe Aakrann Eek, Dorthe Pentzen og Axel Mykleby.
Fløterkonkurranse7
De to svenske lagene Timber og Coffe.
Fløterkonkurranse10
Tømmerdalen sikrer gullet.
Fløterkonkurranse8
Lett og elegant av Ole Erik Dufseth.
Fløterkonkurranse
Knøtt med Glommen-bøff.