Furusymposium og fløterfestival

Furua skal fram fra elgskyggen og kan Glommen kjempe om nok en verdensmestertittel.

Dette og mere til kan du få med deg fredag 17. juni da Glommen arrangerer Furusymposium og deltar som et av lagene i VM i tømmerfløting under årets Fløterfestival i Osen.

Furusymposium med bredt fagprogram

– Furua har die siste årene ikke fått den oppmerksomheten den fortjener. Etter mange år i elgbeiteskyggen skal offensiv foryngelse og utnytting av produksjonsarealene få fart på furua. Nå er det mindre elg og bedre oppvekstforhold, og derfor ønsker vi i Glommen å få litt ekstra fokus på dette flotte treslaget, forteller regionsjef Sverre Holm.

Temaene som vil bli belyst er blant annet; hvilket furusagtømmer som vil bli attraktiv i framtida, gevinster ved bruk av foredlede furuplanter, produksjon av furuskog med tanke på et våtere, villere og varme klima, samt markberedning og økonomi. I tillegg blir det befaring til et plantefelt.

– Vi byr på et innholdsrikt program med kjente kapasiteter fra Moelven, Svenska Skogsplantor, NIBIO og Skogforsk Sverige som foredragsholdere, sier Holm.

Fløterfestival

 Arrangementet inngår som en del av Fløterfestivalen 2016 fra 14. – 19. juni. De som deltar på Furusymposiet kan få en rikholdig faglig og kulturell dag.  Etter symposiet kan få de få med seg VM i tømmerfløting og Spelet Fløtarguten.

– I fjor ble Glommen verdensmestere. I år blir vi utfordret av lag fra Mjøsen og av flere svenske lag, så her ligger det an til hard kamp til siste tømmerstokk er fløtet over mållinja, sier Holm.

Nyprodusert Trysilbåt

En nybygget Trysilbåt skal brukes under VM i Tømmerfløting og under Spelet Fløtarguten. Båten er byget hos Kåre Joar Graff i Trysil, en av få som sitter igjen med kunnskap om hvordan Trysilbåten ble bygget.

Program for Furusymposium 17. juni, finner du her (pdf)

Mer info om Fløterfestivalen finner du her