Stakk av med gjev pris

Våler kirke2Våler kirke i Solør ble tirsdag kveld kåret til Årets Bygg 2015. Kåringen fant sted under årets Byggegalla på Radisson Blu Plaza hotel i Oslo.

Våler kirker ble vinner i konkurranse med flere hundre andre ferdigstilte bygg i Norge i 2015. I finalen konkurrerte de med fire andre nominerte; Åsveien skole i Trondheim, Kimen Kulturhus i Stjørdal, Jonsvollskvartalet i Bergen og Gullhella Omsorgsboliger i Asker.

Våler kirke er reist etter at lokalsamfunnets gamle kirke fra 1800-tallet brant ned. Den nye kirken ble valgt som vinner i norgeshistoriens nest største arkitektkonkurranse med 239 utkast fra 23 land. Utover å være et bygg for livssyn er prosjektet utviklet som en kulturell møteplattform for hele lokalsamfunnet. Våler kirke har et særpreget uttrykk som er unikt for Våler og Vålers befolkning. Byggets utforming springer ut av regionens særpregede landskap og kultur.

En bransjepris henger høyt. Det bygges i tre over hele landet. Bruk av tre i store byggeprosjekter har vist seg å være økonomisk effektivt og konkurransedyktig i flere ulike segmenter og de nominerte viser bredden i trebyggeriet, sier Helge Urstrømmen.

Les mer på bygg.no